15 ideeën voor een online teambuilding 0

Kun je op dit moment lastig samen met je team komen, omdat jullie veel thuiswerken of omdat je collega’s verspreid zijn over diverse continenten? Dat betekent niet dat er niks mogelijk is op het gebied van teambuilding. Er kan heel veel online! Juist als je elkaar minder in het echt ziet, is het van belang om de samenhorigheid van het team te blijven stimuleren door leuke dingen te organiseren. Je wilt immers niet dat collega’s geïsoleerd raken en het draagt simpelweg ook bij aan het werkgeluk. Gelukkig is er een heleboel mogelijk. Wij hebben hier een lijst voor je samengesteld met maar liefst 15 voorbeelden van online teambuilding. Doe hier je inspiratie op en plan dat volgende teambuilding uitje simpelweg online!

 1. Organiseer een digitale pubquiz. Er zijn veel cafés die deze mogelijkheid aanbieden, maar je kunt ook zelf een quiz samenstellen en personaliseren. Stel teams samen en ga de strijd aan!
 2. Volg een kookworkshop via ZOOM. Diverse chefs op internet organiseren periodiek online kookworkshops. Haal de ingrediënten vooraf in huis (of kies voor de optie om kant-en-klare ingrediënten boxen van de chef te ontvangen) positioneer je laptop richting je keuken, camera aan en de lol kan beginnen! Ook deze tip zou je natuurlijk zelf kunnen uitvoeren als er een keukenprins of -prinses zich in jullie team bevindt!
 3. Doe eens samen een online escaperoom. Bij een escaperoom is het de bedoeling dat je met je team diverse puzzels oplost om zo, onder tijdsdruk, te kunnen ontsnappen uit een bepaalde ruimte. Niets is zo goed voor de onderlinge relatie als onder tijdsdruk samenwerken om puzzels op te lossen. Dit kan ook online! Zorg dat je naast de escaperoom ook een videobel programma aan hebt staan om met je team in contact te blijven en elkaar te zien. Gegarandeerd plezier!
 4. De digitale team bingo! Je hebt vast wel een aantal lolbroeken in je team zitten die zich geroepen voelen om een een team bingo te organiseren. Het enige wat je nodig hebt is een bingomaster, een paar ludieke prijzen en een videobel programma om met elkaar in contact te staan. Iedereen maakt zelf zijn bingokaart op een stuk papier en maakt kans op de prijzen door zijn of haar bingokaart het snelste vol te krijgen. Extra tip: verbind een dresscode aan deze bingoavond voor extra hilariteit.
 5. Willen jullie meer de bourgondische kant op? Dat kan natuurlijk ook. Alcohol verbindt, dus organiseer eens een digitale wijnproeverij of kijk of een lokaal wijnhuis deze optie aanbiedt. Iedereen krijgt vooraf een aantal proefglaasjes thuisgestuurd met informatie en vervolgens wordt de middag via livestream aangekleed met meer tekst en uitleg door de sommelier. Of door je collega die zich tot zelfbenoemd wijnkenner heeft uitgeroepen.
 6. De digitale vrijmibo. Online teambuilding hoeft niet veel organisatie te vergen. Zo kun je ook simpelweg met je team afspreken dat jullie een digitale vrijdagmiddag borrel organiseren via Skype, Microsoft Teams of een ander videobel programma. Trek een lekker speciaal biertje open, pak een bakje nootjes en babbelen maar met je collega’s!
 7. Ga met z’n allen eens online uiteten. Zoek een lokaal restaurant uit en laat bij al je collega’s een heerlijk dinertje bezorgen en spreek af dit samen, op afstand, op te eten. Schenk er een rood wijntje bij en praat fijn bij!
 8. Uiteraard kun je online teambuilding ook werkgerelateerd inzetten. Volg bijvoorbeeld eens met het gehele team een interessante webinar voor jullie vakgebied of neem deel aan een digitale conferentie. Vaak zit hier nog een afsluitende borrel bij of organiseer deze zelf en praat na over de presentatie die jullie net hebben bijgewoond.
 9. Plan een online lachsessie in. Dit kan in het begin wat onwennig voelen, maar samen lachen draagt bij aan de verbinding. De online lachsessie kan gewoon via een videobel programma en jullie starten met lachen. Geloof ons, het werkt aanstekelijk. Lachende werknemers zijn gelukkige werknemers!
 10. Voor tip 10 gaan we weer terug naar de drank. Doe eens een cocktailworkshop op afstand en ga lekker proeven met je team. Wie weet leren jullie een mooi nieuw recept kennen die je de volgende fysieke vrijdagmiddagborrel weer zult bestellen.
 11. Virtuele tour door het museum. Veel lokale musea bieden ook een virtuele tour aan door het museum. Onderneem deze digitale activiteit met je collega’s en ontdek welke mooie kunst er allemaal valt te vinden.
 12. Doe een online challenge met je team! Daag elkaar uit voor een opdracht. Dit kan van alles zijn. Van de ‘cinnemon challenge’ waarbij je een lepel vol kaneel moet eten tot aan een teken-challenge, waarbij je werkgerelateerde tekenopdrachten kunt uitoefenen. Wie tekent jullie baas het meest natuurgetrouw?
 13. Organiseer een eigen TED talk met je team. Laat iedereen een korte presentatie voorbereiden en luister naar elkaar. Dit mag ook op persoonlijk vlak zijn. Zo leer je elkaar nog beter kennen.
 14. Combineer een of meer van de bovenstaande tips voor een volledige middag vol teambuilding plezier!
 15. Geen zin of tijd om zelf iets te organiseren? Er zijn tal van bedrijven die zich specialiseren in remote teambuilding. Gemak dient de mens toch?
Previous ArticleNext Article
CARRIERE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *