MotoGP Assen: welke invloed kan de technologie hebben? 0

MotoGP, TT Assen

Voor veel motorliefhebbers zijn het de mooiste dagen van het jaar, de TT in Assen. Tijdens deze dagen wordt er niet alleen geracet, maar zijn er ook vele feesten en ander vermaak aanwezig. Dit gezellige evenement trekt jaarlijks een hoop bezoekers, die allemaal tickets voor het evenement moeten kopen.

Door de jaren heen is de ticketverkoop dankzij technologische ontwikkelingen veranderd. De digitalisering speelt hierbij een grote rol en de kans is groot dat deze trend door zal blijven gaan. Zo is de kans aanwezig dat de TT Assen tickets in de toekomst op een andere manier worden verkocht. De blockchaintechnologie kan hierbij een rol gaan spelen. In dit artikel kun je ontdekken wat voor tickets je voor TT Assen kunt kopen en hoe deze ticketverkoop er in de toekomst uit kan zien.

Hoe kun je TT Assen tickets kopen?

Wanneer je van plan bent om de TT Assen bij te gaan wonen, zijn er verschillende tickets die je kunt kopen. Het evenement duurt immers meer dan één dag, waardoor er tickets voor bepaalde dagen of voor meerdere dagen zijn. Welke dagen je er bij wil zijn maakt niet uit, je kunt allerlei soorten TT Assen tickets online bestellen.

Daarnaast zijn er ook VIP tickets beschikbaar, wanneer je het maximale uit het race-evenement wil halen. Indien je besluit om meerdere dagen te genieten van de MotoGP in Assen, zijn er ook tickets die de racedagen en overnachtingen combineren. Zo heb je in één klap kaarten voor de race en is een slaapplek geregeld. Er zijn mogelijkheden om te overnachten op de camping, in een hotel en zelfs via het populaire glamping

Kan de blockchaintechnologie de ticketverkoop veranderen?

Al jaren is het mogelijk om op verschillende manieren aan je tickets voor de TT Assen te komen. Je kunt ze via de organisatie kopen of bij andere verkoopsites. Dit zijn de meest betrouwbare manieren en daarom maken de meeste mensen gebruik van deze verkooppunten. Echter, er zijn ook mensen die bij de ingang van het evenement op zoek gaan naar tickets voor de race. Het gevaar hiervan is dat je de dupe kan worden van oplichtingspraktijken en veel geld betaalt voor een nep ticket.

De blockchaintechnologie kan deze praktijken voorkomen, doordat elke ticket ligt vastgelegd op de betreffende blockchain. Zo is het direct duidelijk of een ticket echt of namaak is. Elke ticket is uniek en hierdoor niet na te maken. Deze tickets, die op de blockchain zijn opgeslagen, worden ook wel NFT’s genoemd en is een afkorting van Non-Fungable Tokens.

NFT’s als ticket voor de TT

Een NFT kun je net zo makkelijk meenemen als bijvoorbeeld een online ticket op je telefoon. Niet alleen zorgen NFT’s voor minder frauduleuze praktijken, maar ook kan de organisatie extra profiteren van deze vorm van ticketverkoop. Liefhebbers van de TT Assen kunnen de NFT’s gaan verzamelen en hierbij worden transactiekosten gemaakt. Een percentage van deze kosten kan naar de organisatie gaan, waardoor er extra inkomsten gegenereerd kunnen worden.

Daarnaast is het voor bezoekers van de TT ook interessant, omdat een NFT als ticket goedkoper zou kunnen zijn. NFT’s worden direct door de organisatie van het evenement uitgegeven, waardoor er geen tussenpersonen meer zijn. Hierdoor bestaat de kans dat de prijzen voor de tickets lager worden, omdat er rechtstreeks tussen twee partijen wordt gehandeld.

Previous ArticleNext Article
Evenementen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *