In deze beroepen verdien je het meest, maar met deze ben je het gelukkigst 0

Waarschijnlijk heb jij al eens geklaagd over je job. Niet verwonderlijk, want aan ieder beroep zijn voor- en nadelen gekoppeld. Belangrijk is dat je door de band genomen plezier beleeft aan datgene wat je doet. Je beroep uitsluitend kiezen voor het beste maandloon is geen goed idee, ook al is een goede verloning altijd mooi meegenomen. We vertellen je meer over de beroepen waar je het meeste zal verdienen en degene waar je het gelukkigste van zal worden. 

Welke beroepen verdienen het meeste

Je moet er rekening mee houden dat je loon verschilt naargelang de locatie waar je werkt, je leeftijd en ervaring in de sector. Over het algemeen zijn dit, volgens Jobat, de best betaalde jobs van België:

 • Management en directie: € 5.532
 • Ingenieurs: € 3.945
 • Research & development: € 3.934
 • Wetenschappelijk onderzoek: € 3.699
 • Juridisch onderzoek: € 3.695
 • Overheidsdiensten: € 3.627
 • ICT en internet: € 3.520
 • Financiën en boekhouden: € 3.519
 • Leraar hoger onderwijs: € 3.439
 • Verkoop en sales: € 3.433

succes

De beste verloning vind je in management en directie, maar ook verschillende andere jobs in de bedrijfswereld doen het goed. Beroepen die hogere studies vereisen vergoeden algemeen hoger. 

Van deze beroepen word je het gelukkigst

blij op je werk

Van je passie je beroep kunnen maken, is een droom van iedereen. Geen wonder dat dit voor een gelukzalig gevoel zorgt. Daarnaast ervaar je geluk wanneer je appreciatie voelt voor hetgene je doet. Het gevoel dat je de mens een stapje vooruit helpt. Ook verantwoordelijk zijn voor je eigen werk en zelf je regels kunnen bepalen blijkt een belangrijke factor in het ervaren van geluk op je werk. Daarnaast is de sociale omgeving en de balans tussen werk en privé belangrijk. Over het algemeen zijn werknemers het gelukkigst in de volgende beroepen:

 1. Pastoor
  Misschien niet geheel verwonderlijk dat dit beroep helemaal bovenaan staat. Beeld je eens in dat je jezelf nergens druk om moet maken, je de hele dag bezig bent met dat wat je het liefste doet en je mag focussen op het helpen van anderen. Ook heb je een verscheidenheid aan taken zoals speciale gebeurtenissen vieren en lesgeven. Kortom je bent vaak aanwezig bij de belangrijke en gelukkige gebeurtenissen in mensen hun leven.
 2. Brandweerman
  Het redden van levens of huisdieren uit de nood helpen, dat kan bijna niet anders dan een goed gevoel opleveren. Je wordt enorm gewaardeerd door anderen en houdt er zelf een voldaan gevoel aan over.
 3. Fysiotherapeut
  Je helpt mensen af van kwaaltjes, waarvoor ze je enorm dankbaar zijn. Daarboven kan je tijdens de sessies ook praten met mensen uit de nabije omgeving, wat zorgt voor een band met je patiënten en dus extra sociaal contact tijdens de werkuren.
 4. Auteurs
  Je creativiteit de vrije loop laten en ervoor betaald worden, geen wonder dat dit voor een gelukkig gevoel zorgt. Je hebt volledige vrijheid in wat je doet. Bovendien geef je de lezer met jouw werk een moment van ontspanning.
 5. Leerkracht buitengewoon onderwijs
  Het begeleiden van leerlingen gecombineerd met veel vakantie zorgt voor deze hoge quotering. Zonder leerkrachten is er geen toekomst. Het begeleiden van leerlingen met een beperking geeft nog net iets meer voldoening als het begeleiden van doorsnee leerlingen. 
 6. Leerkrachten
  Leerkracht is niet de makkelijkste job, maar het begeleiden van leerlingen in hun zoektocht naar een mooie toekomst geeft een voldaan gevoel. Daarnaast kan je ook genieten van de mooie en vele vakantieperiodes en goede uren.
 7. Artiesten
  Als artiest maak je van je hobby je beroep. Doen wat je graag doet, mooier kan toch niet? Geld is in deze sector zeker geen drijfveer. Ondanks de vaak lage verloning, geniet een artiest vooral van de dagelijkse creatieve invulling en flexibiliteit. Heel wat artistieke beroepen zijn trouwens activiteiten die de mens het gelukkigst maakt, andere mensen gelukkig maken zal dus zeker bijdragen aan het totale plaatje.
 8. Psychologen
  Anderen helpen, leidt tot een gelukkiger leven. Psychologen helpen hier niet alleen het individu mee, maar je draagt ook bij aan een positieve maatschappij.
 9. Bedrijfsrevisor
  Naast de mooie verloning die je hiervoor krijgt, help je mensen aan de beste lening, tactiek, belastingvermindering… Je helpt andere op een correcte manier besparen.
 10. Bedrijfsleider
  Je bepaalt volledig je eigen werkschema en manier van werken. Als jij je werk goed doet, zal je bedrijf het ook goed doen. Dit schept een verbondenheid en een algemeen geluksgevoel.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hou dan zeker rekening met wat voor jou belangrijk is. Een mooie verloning is leuk, maar iedere dag vol overtuiging bezig zijn met je werk is nog belangrijker!

Previous ArticleNext Article
CARRIERE, LIFESTYLE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *