5 argumenten om opleidingsbudget vrij te krijgen van je baas 0

bijscholen

Jezelf voortdurend bijscholen zit in de lift. Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van levenslang leren. Ook jij als werknemer hebt hierbij te winnen. Je zal bijblijven met de nieuwste technologieën waardoor je beter wordt in je job, vaak meer kan verdienen en meer jobzekerheid zal hebben. Maar een extra opleiding kost tijd en geld. Wij geven je 5 argumenten om jouw baas te overtuigen om opleidingsbudget vrij te maken.

Je werkt aan persoonlijke en professionele groei

Het spreekt voor zich dat een extra opleiding zal zorgen voor extra professionele groei. Je zal up-to-date blijven in de sector en extra skills verwerven. Een bredere skill set betekent dat je als onderneming efficiënter en uitgebreider kan werken. Je hebt meer te bieden aan je huidige klanten, maar je kan met je kennis ook nieuwe klanten bereiken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat medewerkers meer uit zichzelf zullen halen wanneer ze de kans krijgen om te groeien en worden blootgesteld aan nieuwe prikkels en inzichten.

Je hebt een positieve invloed op je collega’s

Vergeet niet dat dit ook een positieve invloed heeft op je collega’s. Als jij jezelf bijschoolt, zullen andere collega’s zich extra gemotiveerd voelen om hetzelfde te doen. Zij willen namelijk niet achterblijven. Daarnaast zal je ook in de mogelijkheid zijn om je collega’s te begeleiden met de nieuwste snufjes. Je kan hieromtrent een compromis sluiten. Jouw baas betaalt een extra opleiding, jij geeft de opgedane informatie door aan je collega’s. Zo zal je baas slechts eenmalig opleidingskosten hebben. Zie het als een win-win situatie voor beide.

Je werkgever geniet van fiscale voordelen

De kosten voor een extra opleiding vallen niet volledig op de werkgever. Zo krijgt een bedrijf vaak subsidies om een extra opleiding te financieren. Zo worden opleidingen bij kleine ondernemingen betaald van de KMO-portefeuille. Daarnaast zijn opleidingskosten aftrekbaar voor de belastingen. De kosten die de werkgever uiteindelijk zal moeten betalen vallen dus relatief goed mee. 

succesvolle werknemers

Van bijscholing komt motivatie

Werknemers die de kans krijgen om zichzelf bij te scholen, zullen zich hierdoor gewaardeerd voelen en dankbaarheid tonen. Dankbare werkgevers zijn gemotiveerde werknemers, en gemotiveerde zijn goede, hardwerkende werknemers. Het is een investering die zich vele malen terugbetaald. Daarnaast zorgt deze opleiding voor loyaliteit naar de werkgever toe. Topondernemer Richard Branson zei ooit: ‘Leidt mensen zo goed op dat ze weg kunnen, maar zorg zo goed voor ze dat ze dat niet doen’. 

Bijscholing geeft je voorsprong op de concurrentie

In onze samenleving evolueert alles bliksemsnel. Misschien heb je wel compleet nieuwe skills nodig om de markt van morgen te bedienen. Een goede ondernemer denkt niet aan de markt van vandaag, maar kijkt uit naar die binnen x-aantal jaar. Werknemers die op de hoogte zijn van de nieuwigheden op de markt, kunnen jou een voorsprong op de concurrentie bezorgen.

Jezelf bijscholen is een leuke en uitdagende opdracht. Grijp deze kans dan ook ten volle. Krijg je na al deze argumenten nog steeds geen groen licht van je baas? Overweeg dan om dit zelf te financieren. Het zal je carrière ten goede komen.

Previous ArticleNext Article
OPLEIDING ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *