Besparen op de aankomende kerstdagen 0

Kerstdiner met vrienden

Alles is duur en wordt alleen maar duurder. De tijd van het uitgebreide kerstontbijt en kerstbomen vol cadeautjes kan wel eens afgelopen zijn. We hebben veel meer uitgaven de komende tijd en niet meer inkomsten. Helaas zullen de feestdagen hieronder moeten gaan lijden. Er zit niks anders op dan te besparen op de kerstdagen. Maar, hoe doe je dat, zonder al het plezier eraf te halen? In dit artikel lees je tips over hoe je bespaart en het leuk houdt in een! 

Shop met korting

Als je wil besparen met kerst, moet je natuurlijk minder cadeaus kopen. Dat zou inderdaad een optie kunnen zijn. Cadeaus worden ook steeds duurder en gekker. Wat jij vroeger als kind kreeg, daar betaal je nu het dubbele, dan wel niet het driedubbele voor als je dat aan je kleine neefje of nichtje cadeau wil doen. Het is dus afgelopen met geld over de toonbank smijten voor cadeaus. 

Wil je toch een aantal kleinigheidjes kopen? Kerst is immers hét moment om iemand eens goed in het zonnetje te zetten. Je kunt iemand goed laten zien dat je ze dankbaar bent, door een cadeautje te kopen. In dat geval moet je goed de uitverkoop in de gaten houden. Gelukkig vindt vlak voor de kerstdagen nog Black Friday plaats. Dat is natuurlijk het moment waar iedereen op wacht. Alles gaat bijna de uitverkoop in, dus het perfecte moment om kerstcadeaus in te slaan.

Sla een maaltijd over

Kerst staat toch in het teken van eten? Tenminste dat hebben wij er toch massaal van gemaakt? Hoe kan je dan een maaltijd over slaan? Zorg dat je een heel laat ontbijt hebt, zodat je je afvraagt of je het een lunch of ontbijt moet noemen. Zo hoef je dus niet meer te lunchen en kun je daar al op besparen. Daar hoef je namelijk geen boodschappen voor te doen en spaar je geld. Zo zorg je ervoor dat je wel genoeg kunt eten, zoals jullie elke kerst doen. 

Heb je op den duur toch nog trek in iets? Plof dan lekker samen op de bank met warme chocolademelk en een hoop kerstkoekjes. Alleen nog een leuke film uitkiezen en jullie kerstmiddag is compleet. Een kerstdag zonder lunch werkt dus prima. Bovendien is het de perfecte dag om lekker uit te rusten. We rennen immers de rest van het jaar tussen werk, school, sport en andere afspraken. Je verdient het dus om lekker uit te rusten en vooral uit te slapen met kerst. Niemand zal dan ook raar opkijken als jullie de lunch overslaan. Iedereen in huis zou het heerlijk vinden om een keer laat te ontbijten, geloof ons maar.

Een samengesteld diner

Zijn jullie een gezin dat de kerstdagen met de hele familie vieren? Dat is super gezellig natuurlijk. Alleen is er dit jaar weinig geld om de feestdagen uitgebreid te vieren. Uiteten zal dit jaar overgeslagen moeten worden. Toch kun je er nog een hele leuke avond van maken met z’n allen. 

Stel voor om een samengesteld diner te organiseren met z’n allen. De bedoeling is om allemaal hetzelfde bedrag in te leggen. Neem bijvoorbeeld € 10 of € 15 euro. Daarna verdeel je iedereen in paren. Met z’n tweeën ga je dan een gerecht voorbereiden. Zorg dat iemand zich bemoeit met het geld. Je kunt er namelijk voor kiezen om iedereen hetzelfde budget te geven. Je kunt ook zeggen dat degene die het hoofdgerecht maken, een groter budget krijgen dan degene van het nagerecht. Zorg dus dat je daar goede afspraken over maakt. 

Eind stand kunnen jullie dus heerlijk genieten van een diner, waar iedereen aan mee heeft gewerkt. Het mooiste van alles is dat je niet eens zo gek veel hebt uitgegeven!

Previous ArticleNext Article
Evenementen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *