Geld verdienen tijdens de kerstdagen 0

Ober verdient extra geld tijdens de kerst

Ieder jaar spenderen we een hoop tijdens de kerstdagen terwijl we slenteren over de kerstmarkt. Het wordt dit jaar eens tijd om een zakcentje bij te verdienen. Dat hoeft niet eens ingewikkeld te zijn. Geld is zo verdiend, alleen moet je het wel slim aanpakken. In dit artikel lees je hoe je deze kerst juist geld verdiend, in plaats van uitgeeft.

Verkoop wat lekkers

Ben jij goed in bakken en creatief aangelegd? Of weet jij met een diner de weg in de keuken? Of ben jij een koningin als het op tapasplanken aan komt? Dan kun jij goud geld gaan verdienen deze kerst. Maak van jouw hobby, jouw tijdelijke job en verdien een hoop centen. 

Nu is de tijd om er alvast mee te beginnen om meer naamsbekendheid te creëren. Maak bijvoorbeeld een assortiment aan kerstkoekjes. Of maak een verse gourmetschaal of tapasplank. Deel er zo veel mogelijk foto’s van online en zorg dat deze veel mensen in de buurt bereiken. 

Laat tegelijkertijd jouw kennissenkring en familie weten dat je deze kerst beschikbaar bent voor bijvoorbeeld tapasplanken. Op den duur gaat het nieuws als een lopend vuurtje en zullen de mensen bestellingen bij jou gaan plaatsen. 

Uiteraard kun je dit idee ook last minute verzinnen. Kerstkoekjes zijn dan misschien wel het beste om te verkopen. Daar kun je namelijk nog mee langs de deuren gaan. Laat je kinderen helpen met bakken en ga samen langs in de buurt. Zo leer je jouw kinderen ook meteen een wijze les over geld verdienen. De les van slim aanpakken, zullen ze over een tijd nog steeds onthouden. 

Spring bij als invalkracht

Met feestdagen krijg je bij de meeste banen dubbel betaald. Met het personeelstekort van het afgelopen jaar, kan het zomaar zijn dat er heel wat restaurants of winkels invalkrachten nodig hebben. Informeer eens bij jou in de buurt of je eventueel kunt helpen. Je doet dan als het ware een open solliciatie. Misschien zeggen ze niet meteen ja, maar houden ze jou wel aanbevolen. 

Grote kans dat je toch op eerste kerstdag wordt gebeld of dat je bij kunt springen. Voor jou een groot voordeel, want dan kun je een centje bij verdienen. Wellicht is het ook een baantje wat je later ook nog kunt aanhouden. Misschien dat je eens in de zoveel tijd wel bij kunt springen als invaller. Financieel gezien is zo’n bijbaantje natuurlijk meer dan welkom. 

Verhuur een kamer

Met kerst komen altijd hele families samen. Deze komen vanuit het hele land bij elkaar. Sommige daarvan hebben niet altijd zin om terug naar huis te reizen na zo’n lange dag. Zij zullen liever in een hotel in de buurt slapen. Nou zitten die met de feestdagen vaak helemaal volgeboekt. 

Tegenwoordig is Airbnb in dat geval een andere optie. Hier kun je verschillende kamers en appartementen op vinden. Waaronder een kamer in jouw huis, als jij die erop zet. Op die manier kun jij een zakcentje bij verdienen en je helpt iemand anders ermee. Dat is pas een win-win situatie. En natuurlijk ook een mooie kerstgedachte.

Waarschijnlijk staat die kamer in kwestie toch maar leeg, dan kun je deze maar beter verhuren, toch? Wellicht heb je hierna de smaak helemaal te pakken. Dan kun je die kamer misschien wel vaker verhuren. Voornamelijk tijdens evenementen die in de omgeving plaatsvinden is het verstandig om jouw kamer te huur aan te bieden. Maar, ook op andere momenten. Er is altijd wel iemand die een kamer nodig heeft bij jou in de buurt, ook al denk je van niet. En als de kamer toch leeg staat, heb je natuurlijk niks te verliezen.

Probeer het een keer uit tijdens de kerstdagen en bekijk hoe dat bevalt. Je kunt er dan altijd nog voor kiezen om de kamer vaker te verhuren.

Previous ArticleNext Article
CARRIERE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *