Prachtige kerstversiering en verlichting zonder hoge energierekening 0

Kerstversiering

Kerst is de magische tijd van het jaar. We kijken massaal uit naar alle kerstversiering en alle mooie lichtjes. Zonder deze verlichting en versiering is het natuurlijk geen kerst. De aankleding hoort er nou eenmaal bij, want dat maakt het ook zo gezellig. Alleen wordt het dit jaar wel flink oppassen. Voordat je het weet heb je een hoge energierekening op de mat liggen, of toch niet? In dit artikel geven we tips om ook richting de feestdagen de energierekening zo laag mogelijk te houden.

Veel meer versiering

Kies dit jaar voor meer versiering om het huis in de kerstsfeer te brengen. Het is beter om voor meer versiering te kiezen, dan voor meer verlichting. Die verlichting ga je namelijk hard voelen in je portemonnee, voornamelijk als ze dagelijks aan moeten staan. En laat dat nou net de bedoeling zijn van kerstverlichting. Dit jaar kies je dus eerder voor een extra slinger of een extra kerststuk. Dat geeft net zoveel kerstsfeer, alleen dan op een andere manier.

Kerstverlichting op batterijen

Je kunt wel meer slingers en kerststukjes in huis halen, maar verlichting hoort er nou eenmaal bij. Je hebt kerstverlichting nodig in huis, anders is het ook geen kerst. De verlichting zo min mogelijk aanzetten, heeft natuurlijk ook geen zin. Dat neemt heel de gezellige sfeer in huis weg. Kies daarom voor led verlichting op batterijen. Zo zul je weinig merken op je energierekening aan het eind van de maand. 

De rest van de woonkamer kun je nog opvrolijken met kaarsen natuurlijk. Die geven ook licht als je ze aansteekt. Bovendien bestaan er ook steeds meer kaarsen die ook op batterijen werken. Die zouden ook perfect tussen de kerstverlichting en versiering staan. 

Prioriteiten stellen in huis

Verlichting op batterijen zou prima kunnen werken. Alleen als je een nieuwe set verlichting aan moet schaffen, ben je ook weer een hoop geld kwijt. In dat geval kun je dan maar beter nog een jaar doen met de lichtjes die je al had. Dan hoef je ook niet onnodig geld uit te geven. Het is dan een kwestie van prioriteiten stellen. Je zult de lichtjes natuurlijk wel veel aan willen hebben in huis. De energierekening moet alleen wel zo laag mogelijk blijven. Daarom is het zeker af te raden om bijvoorbeeld de verwarming aan te zetten. Kruip in plaats daarvan lekker onder een dekentje op de bank met een warme kop thee. Dat is tevens ook veel gezelliger, dan het aanzetten van de verwarming. Daar krijg je toch een enorm kerstgevoel van? 

Het voordeel is natuurlijk ook dat in veel huizen de kerstverlichting al voor genoeg licht zorgen. Dat betekent dat de overige verlichting die normaal gebruikt wordt, wellicht uit kan blijven. Zo blijft je gebruik enigszins hetzelfde. Dat scheelt ook weer een hoop. 

Eerder afbreken dit jaar

Normaal gesproken laten veel mensen de kerstboom staan tot drie koningen. Wellicht is het dit jaar een idee om de kerstboom eerder af te tuigen. Dan kun je ook alle verlichting opbergen, die voor zo’n hoge rekening kan zorgen. Als de kerstboom staat, gaan de lichtjes bijna automatisch aan. 

Afbreken van de boom is in dat geval een betere keus. Ook al is dat een stuk minder gezellig. Troost je met de gedachte dat we hopelijk volgend jaar de boom wat eerder op kunnen tuigen. Laten we hopen dat de energieprijzen dan enigszins zijn gedaald. Als dat allemaal mee zit, kunnen we volgend jaar weer genieten van een extra magische kerst. Voor nu doen we het met iets minder verlichting en iets meer versiering. Maar, maken we het toch net zo magisch als altijd, met dit jaar een extra groot kerstdorp en kerststal. 

Previous ArticleNext Article
Evenementen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *