De voordelen van vrij ondernemen 0

Vrij ondernemen

Een bedrijf, dat helemaal van jou zelf is. Dat klinkt natuurlijk heel gaaf, maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook super spannend. En voor anderen is het misschien heel onwennig. Een eigen bedrijf start je natuurlijk niet zomaar. Je hebt daar wel de nodige tools voor nodig, zoals bijvoorbeeld een idee en businessplan. De nodige motivatie is ook mooi meegenomen, want een bedrijf is niet zomaar op poten gezet en voor een succesvol bedrijf heb je wel het nodige doorzettingsvermogen nodig. Ondernemen brengt natuurlijk onzekerheid met zich mee. Je moet het nodige investeren en het is maar de vraag of het aanslaat bij de doelgroep. En wanneer ga je er een goede boterham mee verdienen? Is het niet veel beter om bij een baas in loondienst te blijven…? In dit artikel zetten we de voordelen van ondernemen op een rijtje. Wie weet durf je na deze lijst toch te starten met jouw eigen onderneming!

Eigen verantwoordelijkheid

Er zijn vast momenten dat je bedenkingen hebt bij de beslissingen die jouw baas maakt. Jij had het vast anders aangepakt denk je dan. Bij een eigen onderneming kan dat. Jij beslist alles zelf, want jij hebt de touwtjes in handen. Pak het dus anders aan dan dat je altijd geleerd hebt. Je komt er vanzelf achter of je de juiste keuze hebt gemaakt of dat je nu begrijpt waarom jouw baas een andere beslissing nam. Alle keuzes zijn jouw verantwoordelijkheid en daarmee zijn ook alle gevolgen voor jou. 

Vrijheid

Dat de verantwoordelijkheid bij jou ligt brengt ook een bepaalde vrijheid met zich mee. Je bent eigen baas, hebt zelf de touwtjes in handen en hoeft met niemand anders rekening te houden, behalve je klanten. Staat jouw brein juist in de avonduren aan? Dan werk je toch juist op die momenten aan jouw bedrijf? Je bent vrij om te doen wat jij wil. Niemand die op jouw vingers kijkt of zich bemoeit met jouw keuzes. Beslis je om morgen plotseling op vakantie te gaan? In theorie heb je gewoon de vrijheid om dat te doen. Of het verstandig is laten we in het midden. Of wil je een bedrijf in het buitenland beginnen? Ook dan is de vrijheid weer aan jou! Bekijk dan eens de SIB regeling. 

Een netwerk

Niks is fijner dan het hebben van een netwerk. Deze mensen kunnen jou namelijk verder op weg helpen. Of het nou gaat om informatie uitwisselen over ondernemen, je steuntje in de rug geven of klanten aan je voordragen. Ondernemers helpen elkaar en daarom is het fijn om daar een groot netwerk van te hebben. Als je een dienst verleent, kan het zomaar zijn dat je een ‘collega’ ondernemer uit je netwerk kan voordragen voor een andere klus in huis. Hoewel je daar zelf misschien geen voordeel uit denkt te halen, is de klant wel weer blij, waardoor ze jou zeker aan zullen raden bij een ander. 

Creatief 

Als je een echte creatieveling bent is ondernemingsschap een klein feestje. Of het nou gaat om nieuwe producten bedenken of de manier om klanten voor je te winnen. Overal kun jij een creatieve draai aan geven. Niet iedereen denkt op dezelfde manier, waardoor creativiteit sterk van elkaar kan verschillen. Wie weet is jouw creatieve brein wel uniek, waardoor je jouw onderneming kan onderscheiden van alle andere spelers op de markt. Ben je wel creatief, maar weet je nog niet wat voor bedrijf je wil beginnen? Bekijk dan eens deze opties om geld te verdienen. 

Uitdagingen

Ondernemen is niet altijd even makkelijk, anders startte iedereen een eigen bedrijf. Het word je soms ook best moeilijk gemaakt door bijvoorbeeld concurrenten die op de loer liggen of een fabrikant die moeilijk doet. Dit zijn allemaal uitdagingen, die je aan moet gaan als ondernemer. Zo is geen een dag hetzelfde en kun je behoorlijk wat afwisseling hebben. Het ondernemerschap blijft zo altijd een feestje. Laat je niet gek maken door de uitdagingen, problemen zijn er namelijk om ze op te lossen. 

We hebben nu de 5 voordelen voor je op een rijtje gezet. Weeg deze af naast de 4 voorkomende nadelen en beslis of ondernemen iets voor jou is.

Previous ArticleNext Article
ONDERNEMEN ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *