Van jouw hobby jouw baan maken! 0

Van jouw hobby jouw baan maken

Soms zijn we heel hard aan het werk om ons gezin te onderhouden. Het is net als lopende band werk. Elke dag sta je weer op en ga je naar je werk. Elke dag is hetzelfde en je hoeft er niet meer over na te denken. Op den duur raak je gewoon in een bepaalde sleur. Grote kans dat jij niet meer zoveel plezier haalt uit jouw baan. Dan is het tijd om iets nieuws te zoeken. Een eigen bedrijfje zou een verademing kunnen zijn. Lees hoe jij van jouw hobby, jouw baan kunt maken!

Vind een leuke hobby

Zoek eerst eens naar jouw ultieme hobby. Waar wordt jij nou echt blij van? En wat vind je nou echt leuk om te doen? Het is iets wat je doet, wat niet als werk aanvoelt voor jou. Dat kunnen heel uiteenlopende dingen zijn. Voor de een is dat sudoku’s maken, voor de ander is dat het huis poetsen van boven naar beneden. 

Natuurlijk kun je niet met elke hobby een hoop geld verdienen. Maar, je kunt het wellicht wel in een ander jasje steken. Voor het maken van sudoku’s kun je moeilijk geld vragen. Je kunt wellicht wel sudoku’s ontwerpen en daar je baan van maken. 

Als je van schoonmaken houdt, zou je andere huizen schoon kunnen maken. Alleen is dat natuurlijk weer anders dan je eigen huis poetsen. Het poetsen van je eigen huis geeft namelijk meer voldoening als alles weer opgeruimd en netjes is. Je kunt daar zelf weer profijt van trekken. Alleen kun je daar niet voor betaald krijgen, toch?

Als je een beetje handig bent op TikTok, zou je er een leuk zakcentje mee kunnen verdienen. Zodra jij veel volgers bereikt, kun je er een leuk centje aan verdienen. Wellicht een leuk hobby baantje voor erbij. 

Naast deze voorbeelden zijn er natuurlijk nog meer hobby’s die kunnen uitgroeien tot jouw eigen bedrijfje. Denk aan het zelf maken van zeep of epoxy producten. Of wat dacht je van het haken van bepaalde figuren of het borduren van truien? Met deze hobby’s zou je je boterham kunnen verdienen. 

Inschrijven bij de KvK

Als je van jouw hobby jouw baan gaat maken, dan is het nodig om jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Als je een eigen onderneming start, ga je natuurlijk ervoor zorgen dat het winst oplevert. In dat geval moet je jezelf inschrijven bij de KvK. Je kunt hier online een afspraak voor maken. 

Uiteraard is het wel verstandig om jezelf eerst te verdiepen in de rechtsvormen. Een hobby, die uitgroeit tot bedrijf kun je het beste inrichten als eenmanszaak. Behalve als je echt grote plannen hebt en ook meerdere mensen in dienst wil nemen. Daarom is het goed om de rechtsvormen eens goed te bekijken, voordat je een afspraak plant met de KvK. 

Tijd om geld te verdienen

Als je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel is het tijd om echt geld te gaan verdienen. Voorheen verkocht je jouw zelfgemaakte producten misschien alleen aan vrienden en familieleden. Nu is het tijd om ook andere mensen klant te maken.

Zorg dat je online goed te vinden bent. Zo weten mensen van jouw producten en/of diensten. Zolang ze jou niet kunnen vinden, zul je er ook weinig klanten bij krijgen. Promotie speelt daarbij een grote rol. Door productfoto’s te promoten via Facebook zorg je ervoor dat je meer naamsbekendheid creëert. Dat is niet alleen belangrijk bij het begin van jouw bedrijf, maar ook gedurende jouw hele ondernemerschap. Nieuwe klanten moeten jou altijd kunnen vinden. 

Is ondernemen toch niet helemaal jouw ding? Kijk dan eens naar deze goedbetaalde banen. Wellicht kun je daar ook jouw hobby van maken! 

Previous ArticleNext Article
CARRIERE, ONDERNEMEN ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *