No-spend month: de trend overgewaaid uit Amerika 0

no-spend month

We hebben allemaal wel eens de neiging om na het werk iets te gaan drinken of na een lange dag uit eten te gaan. Nee zeggen tegen geld uitgeven, dwingt je om goedkopere en gezondere manieren te vinden om met stress om te gaan. Geld uitgeven is niet per definitie slecht, maar in een wereld die schreeuwt om “nu kopen!”, is het belangrijk om af en toe te pauzeren en onze nee-spieren te trainen. De no-spend month, die uit Amerika overwaaide, is hier een goed begin van. Wij vertellen je er alles over.

Wat is een no-spend month?

Een no-spend month is een belofte die je maakt om gedurende een periode geen geld uit te geven aan bepaalde dingen. Een periode minder uitgeven kan een goede manier zijn om te beginnen met een groot spaardoel of om het laatste restje van een schuld af te betalen. Maar door een lange tijd geen geld uit te geven, leer je ook veel over jezelf en je financiële gewoonten. 

sparen

Hoe werkt het?

In een no-spend month betaal je nog steeds alle rekeningen en je boodschappen, gas en andere benodigdheden. Het draait vooral om het verminderen van de uitgaven, maar het is niet realistisch om helemaal geen geld meer uit te geven. Het is niet nodig om tot het uiterste te gaan. Iedereen heeft uitgaven waar hij niet zonder kan, zoals boodschappen en elektriciteit. Het concept gaat om meer dan alleen besparen, het gaat om het inzien van wat essentiële benodigdheden zijn en wat niet.

Wat zijn de voordelen?

De meeste mensen doen een no-spend month na een periode dat ze veel hebben uitgegeven, zoals een vakantie of feestdagen. Maar er zijn naast geld besparen, veel andere voordelen aan verbonden. Zo kan je voorkomen dat je impulsaankopen doet, word je bewust van je uitgaven, heb je minder stress, …

Als je stopt met geld te spenderen uit gewoonte, impulsief of omdat iedereen het doet, kun je ontdekken wat je leuk vindt en wat voor jou de moeite waard is om geld aan uit te geven.  Stap over van ‘niet uitgeven’ naar ‘bewust uitgeven’. Denk na voordat je je portemonnee open trekt en maak van je no-spend month een opstapje naar een leven lang slimme, weloverwogen keuzes maken als het gaat om geld uitgeven.

Previous ArticleNext Article
FINANCIEEL, LIFESTYLE ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *